Barion Pixel

Vajpuha grízgombócok levesbe

20131118_175621

Hozzávalók:
2,5 dl tej
100 g gríz
30 g vaj
1-2 tojás

A tejhez egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a sót és a vajat, majd az egészet felforraljuk. A grízt lassan beleszórjuk, és addig főzzük (állandó keverés mellett!), míg a massza el nem válik az edény falától. Az eredményt leginkább nagy csomókhoz vagy rögökhöz tudom hasonlítani, de ez rövid idő alatt bekövetkezik. Hagyjuk kihűlni, majd üssünk rá egy-két tojást, dolgozzuk össze és vizes kézzel formázzunk gombócokat, vagy vízbe mártott kanál segítségével szaggassunk galuskákat forrásban lévő vízbe vagy egyenest a levesbe. Én azért szeretem külön megfőzni, mert akkor a leves kristálytiszta marad, nem lesz zavaros a lehulló grízdarabkáktól. A főzési idő körülbelül 10 perc. Amikor a gombócok felúsznak a víz tetejére, készen is vannak.

Feldobhatjuk őket reszelt sajttal, sonkával, indiai fűszerekkel vagy bármivel, amit a leves ízvilága megkíván. Ezeket a tojással együtt beledolgozhatjuk a masszánkba.

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák