Barion Pixel

Bögrés lepénykenyér

Gyors segély, ha nincs kenyér 🙂 Én mindig ehhez a recepthez nyúlok, ha valamiért elfogy a kenyerünk, vagy nincs kedvem boltba menni. És a család örül neki, így is úgy is. akkor is, ha vészhelyzet miatt készül, és akkor is, ha nem. Ha mondjuk egy leves kísérője, vagy ha egy jó, fokhagymás tejföllel nyakon öntve, egy-egy baráti este kísérője lesz belőle. Próbáljátok ki, nagy kedvenc lesz 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:

– 4 bögre fehér finomliszt (fél kg)

– másfél teáskanál só

– egy és negyed bögre langyos víz (úgy 3 deci)

– 3-4 evőkanál étolaj

– 1 csomag szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss, langyos vízben elkeverve

Elkészítése:

1. A lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható.

2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk (hipp-hopp megy :-).

3. Fél órát kelni hagyjuk.

4. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk őket, és még egy tíz-tizenöt percet kelni hagyjuk.

5. Egy serpenyőt felhevítünk, a gombócokat jó vékonyra kinyújtjuk, majd mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.

6. Fogyaszthatjuk főételek mellé, de fokhagymás tejföllel megkenve is isteni.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák