Barion Pixel

Bögrés reszelt túrós

20140928_141141

A süti, amit mindenki szeret, a fiatalok, mert újdonság, a nagyszüleinknek pedig régi, édes időket idéz. És, hogy miért imádjuk olyan nagyon-nagyon? Mert a huncut borzas kakaós, omlós tészta, a könnyed, habos, zaftos töltelékkel bármikor hipp-hopp lecsúszik 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:

A reszelt tésztához:
– 3 bögre liszt
– 1 bögre cukor
– 1 tojás sárgája
– 1 kocka szoba hőmérsékletű Rama (25 dkg)
– két teáskanál sütőpor
– 3 evőkanál kakaópor (holland)

A túrós töltelékhez:
– 75 dkg túró
– 3 tojás sárgája
– 1 csomag vaníliás cukor (vagy egy teáskanál vanília aroma)
– 1 evőkanál pudingpor
– másfél bögre cukor
– 4 tojás fehérje

Elkészítése:

1. A margarint összedaraboljuk. Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Akkor lesz vele könnyű dolgozni, ha már a kezünktől olvad a margarin.
2. Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk.
3. Egy másik tálba összekeverjük a töltelék hozzávalóit (természetesen a négy fehérje kivételével 🙂
4. A tojások fehérjét forgassuk a túrós masszához.
5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
6. Egy fél gáztepsinyi (közepes méretű) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
7. Felezzük meg a kakaós tésztát.
8. Az egyik felét reszeljük a tepsi aljába almareszelőn. Az a nagyobbik lyukú. Ezután egyengessük el úgy, hogy mindenhová jusson, és befedje az alját mindenhol. Picit nyomkodjuk le a kezünkkel. Csak nagyon picit!
9. Öntsük rá a túrós tölteléket, és oszlassuk szét a tésztán egyenletesen.
10. A maradék tésztát reszeljük a tetejére, és azt igazgassuk csinosra 🙂
11. Mehet a sütőbe. Akkor jó, ha már megemelkedik egy picit, és a túró nem folyós, a tészta pedig átsült. Kb. fél óra.

Jó étvágyat 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

20140928_141230

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák