Ez egy igen egyszerű, mégis nagyon sokoldalú édesség, ami akár reggelinek, akár egy kiadós desszertnek is kiváló választás, nem mellesleg eltünteti a megmaradt kenyeret, kalácsot. Az elkészítése mindössze annyiból áll, hogy a péksüteményeket tetszőleges darabokra vágjuk, palacsintatésztában megforgatjuk, majd kisütjük. Fogyaszthatjuk gyümölccsel, lekvárral, fahéjas cukorral.
Nyitottam egy új rovatot (kategóriát) a blogon: “Régimódi, takarékos konyha” néven, ez a recept is bekerül oda. A nagymamámtól származik, ők gyakran készítették az anyukájával.
Hozzávalók:
– megmaradt péksütemények
A bundához (egy nagyobb adaghoz):
– fél bögre tej
– fél bögre szóda vagy ásványvíz
– 2 tojás
– 1 bögre liszt
– egy evőkanál cukor
– 1 kávéskanál só
– 1 csapott mokkáskanál sütőpor
+ olaj a kisütéshez
1. A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk.
2. Olajat hevítünk (bővebbet, annyit, amennyit a fánkokhoz szoktunk), a péksüteményeket villával a palacsintatésztába mártjuk, majd mindkét felüket aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala