Barion Pixel

Mediterrán csirke

DSC_0408sze

Egy hónappal ezelőtt a Maggi megkérdezte, hogy nem próbálnám-e ki a mediterrán paradicsomos-fűszeres Papiruszt, amit az idei év elején vezettek be. A próba során rájöttem, hogy ezzel a kis csodapapírral az egészséges és kiegyensúlyozott életmódot követők étrendjébe lehet főként egy kis pluszt csempészni, ugyanis zsiradék és tartósítószer nélkül tudunk omlós csirkemellszeleteket sütni, pillanatok alatt.
Örömmel mondtam tehát igent, és kíváncsian álltam neki a Papirusszal való kísérletezgetésnek. Egyrészt azért, mert szeretem a gyors dolgokat, másrészt azért, mert még jobban szeretem, ha különösebb körülményeskedés nélkül, egészséges ételt tehetek a családom elé az asztalra. Nem beszélve arról, hogy a mediterrán íz világ is közel áll a szívemhez, noha nem gyakran készítek ilyen ételeket, mert a fűszerek megfelelő arányú összeállítása nekem elég babra munka. Hát itt ezt megúsztam, ugyanis a Papirusz már előre szépen meg volt terítve mennyei fűszerekkel, ami a konyhába csalogatta a férjemet is. Olyan illatok terjengtek a lakásban, mintha egy tengerparti grillezés kellős közepébe csöppentünk volna. Az eredmény pedig hófehér, puha, omlós csirkehús lett egy vékony, fűszeres kéreggel, ami éppen olyan, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Ráadásul mindez tíz perc alatt! Jó szívvel ajánlhatom tehát Nektek is a kipróbálását! 🙂

A játékról még gyorsan annyi szót ejtenék, hogy öt hozzávalót kaptam, amit használnom kellett: Maggi mediterrán paradicsomos Papiruszt, csirkemellet, Tortilla lapokat, sárgarépát, tejfölt és vöröshagymát.

És az eredmény: mediterrán csirke, mozzarellás paradicsomsalátával 🙂

Hozzávalók:

DSC_0358g

A Tortilla-hoz:

– 1 csomag Maggi mediterrán paradicsomos Papirusz
– 50 dkg csirkemell felszeletelve
– 1 kis pohár tejföl
– 2 közepes méretű sárgarépa nagyon apró, vékony csíkokra vágva (Julienre)
– 2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
– 1 csomag Tortilla lap (8-10 db)

+ tetszőlegesen zöldségek

DSC_0363gbvú

Nálam:

– fél fej jégsaláta apróra vágva
– egy kisebb kígyóuborka apró, vékony csíkokra vágva (Julienre)

A paradicsomsaláta elkészítése:

A dresszinghez keverjünk össze:
– 1 fej vöröshagymát apróra kockázva
– 2 evőkanál étolajat
– 2 evőkanál vizet
– 2 evőkanál 10 %-os ecetet
– 1 csapott mokkáskanál sót
– 1 teáskanál oregánót
– 1 csapott evőkanál cukrot

A dresszinget hagyjuk egy kicsit állni, majd kanalazzuk rá négy felszeletelt paradicsomra és ízlés szerinti mennyiségű mozzarella sajtra. Összekutyulhatjuk egy az egybe az egészet, vagy ha van kedvünk csinosítgatni, akkor terítsük szét szépen a tányéron a paradicsomot, közé tűzdeljük be a mozzarellát, és kanalazzunk rá a dresszingből.
Ezt elkészíthetjük még a hússütés előtt is, de közben is. Az én salátámat az én öcsikém ízesítette és csinosította ki, aki éppen akkor esett be szerencsétlenségére, amikor a főzés kellős-közepén jártam 🙂

A Tortilla elkészítése:

page

1. A csirkemelleket négy darab, két centis szeletre vágjuk. Nekem nyolc lett belőle, mert nagyon keskeny volt a csirkemell, így kettesével fektettem őket egymás mellé a papiruszba, majd felhevített serpenyőben megsütöttem őket. Itt két dolog a lényeg: egyszerre legfeljebb két Papiruszos csomagocskát tegyünk a serpenyőbe. Ne süssük közepes lángnál erősebben! 5 perc után fordítsuk át, majd süssük további öt percig. Végezetül ellenőrizzük, hogy jól átsült-e, vagy esetleg kell-e neki még 1-2 perc.
2. Ezután én azt ötlöttem ki, hogy vétek lenne a serpenyő aljára odasült fűszereket, amik a papiruszból csorogtak ki, veszni hagyni. Így tettem a serpenyőbe két evőkanál étolajat, majd erre ráborítottam répát. Néhány percig sütöttem, és olyan végeredményt kaptam, mintha a sárgarépát egyenest a grillről szedtem volna le.
Egyébként nem kell puhának lennie, akkor finom, ha roppanós marad!
3. Míg a répa sült, addig összevágtam a salátát és a kígyóuborkát, és felcsíkoztam a húst is.
4. Amikor a répa elkészült, akkor hozzákevertem a tejfölt, a salátát és az uborkát.
5. Ezt pedig serpenyőben felmelegített Tortilla lapokba adagoltam, amiknek behajtottam a két szélét. Mindig úgy csináltam, hogy összeragadjanak, hogy először behajtottam az egyik oldalt, ami jó ragacsos lett a szósztól. Végül ez a szószos oldal került felülre, hogy ne csússzon szét az egész, legyen ami összefogja.

Isteni finom lett, a család egyöntetűen odavolt érte!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0408szeá

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák