Barion Pixel

Brassói aprópecsenye

DSC_0100

Finom sült, borsos pecsenyehús szafttal, sült burgonyával körítve. Kell ennél több? Vagy egyszerűbb?
Anyukám szuper receptje…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– egyharmad bögre étolaj
– 1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb felkockázva
– 1 csapott teáskanál só
– 1 mokkáskanál bors
– 6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
1. A felkockázott húst hideg vízzel átmossuk.
2. Az olajat egy közepes méretű fazékban felmelegítjük.
3. Beletesszük a húst, a sót, a borsot és a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát.
4. Az egészet alaposan összekeverjük, majd TAKARÉKON fedő alatt pároljuk harminc percig. Közben kétszer-háromszor óvatosan átkeverjük.
5. Ha letelt a fél óra, akkor kiveszünk egy kocka húst, és megkóstoljuk.
6. Ha nem puha, akkor pároljuk még néhány percig, ha puha, akkor fedő nélkül magas hőfokon pirítsuk zsírjára. Kapjon egy vékony, sült kérget a hús, akkor jó.
7. Kockára vágott, olajban sült burgonyával tálaljuk, kínáljunk mellé csemegeuborkát

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

59. Brassói aprópecsenye

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák