Barion Pixel

Francia hagymaleves

DSC_0095

Ez a leves igazi lélekmelengető a nyúlós, olvadt sajttal, a pirított kenyérrel, a selymes tejszínes levével, és az vajon aranyosra pirult vöröshagymaszeletekkel és póréhagymagyűrűkkel, melyekkel színültig tele van. Ez is az öcsém receptje.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
– negyed kg póréhagyma felkarikázva
– 3 közepes fej vöröshagyma
– 1 kocka vaj (10 dkg!)
– 1 mokkáskanál só
– 3 teáskanál vegeta
– 2 evőkanál fehér finomliszt
– 4 bögre víz
– 1 bögre főzőtejszín
– 1-2 evőkanál fehérbor (természetesen elhagyható)

+ reszelt sajt és pirított kenyérkockák a tálaláshoz

Elkészítése:
1. A szeletekre vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát a vajon aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük az egészet két evőkanál liszttel, felengedjük a négy bögrényi vízzel, és kevergetés kíséretében jól kiforraljuk.
2. Kimérjük a tejszínt, majd négy evőkanálnyit beleszedünk a levesből, hozzáadjuk a fűszereket és a bort is. Ezt összekeverjük, majd állandó kavargatás mellett beleöntjük az egészet a levesünkbe, amit még egyszer felforralunk. Ezt hívjuk hő kiegyenlítésnek, amire azért van szükség, hogy a tejszín ne ugorjon össze a hirtelen forróságtól.
3. Forrón, reszelt sajttal és pirított zsemlekockákkal, leveses csészékben tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

francia hagymaleves

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák