Barion Pixel

Ötperces grízes túrópite málnával

DSC_0928k

Sült túróba harapunk, forró, porcukros málnába. Nagyon finom és a gríztől még különlegesebb. Keverjük, simítjuk, sütjük. Az öt perccel még túloztam is 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 50 dkg tehéntúró
– kétharmad bögre búzadara (10 dkg)
– 2 tojás
– kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
– 1 bögre málna (8-10 dkg)

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütésre.
2. A málnán kívül a többi hozzávalót összekeverjük, és belesimítjuk egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szépen kirakjuk a tetejét a megmosott málnaszemekkel.
3. Addig sütjük, míg szép aranyszínt nem kap, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0977

Az eredeti recept Gasztromankótól származik, köszönet érte 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák