Barion Pixel

Tízperces, főzés nélküli őszibarack krémleves

A gyümölcsök ilyenkor nyáron szó szerint pottyannak az ölünkbe, és ki kell használni ezt a kánaánt, ameddig lehet, mert sajnos ezek a finomságok gyors egymásutánban követik egymást, emiatt nehéz velük lépést tartani.

A minap mi is kaptunk egy jó nagy tállal a déditől, egy részét frissiben megettük, a másik feléből pedig ez az ízletes leves készült joghurttal, citrommal. Isteni finom, jól behűtve, alig lehet abbahagyni a kanalazását. A lánykáim pedig még a jégkrémformáikat is ezzel töltötték fel, amik minőség ellenőrzésen ötösre vizsgáztak náluk 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 1 kg érett őszibarack hámozva, összekockázva (konzervből vagy befőttből is készülhet)
– 1 bögre tej
– háromnegyed bögre natúr joghurt ( 1 poharas joghurt, 125 grammos)
– negyed-fél bögre porcukor, attól függően, hogy mennyire édes a gyümölcs (5-10 dkg)
– 1 citrom leve kifacsarva

Elkészítése:

1. Az összes hozzávalót összeturmixoljuk blenderrel, vagy botmixerrel, majd jól behűtjük és esszük. Ennyi 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák