Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Ez egy fejedelmi leves, zöldségekkel, csirkehússal, gombával, tárkonyosan, tejszínesen, enyhén citromosan. Az egyik kedvenc levesem, és az a csirkemelles változat ráadásul nagyon gyorsan megvan. Fél óra és kanalazhatjuk 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 2 evőkanál zsír vagy három evőkanál olaj
– 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
– fél kg csirkemell felkockázva
– 2 sárgarépa karikázva
– másfél-két bögre zöldborsó (kb. 15-20 dkg, megfelel egy fél konzervnek)
– 5-6 közepes fej gomba felkockázva
– háromnegyed bögre főzőtejszín vagy nem növényi eredetű habtejszín
– 1 citrom leve
– 1 evőkanál fehér finomliszt
– 1 csapott evőkanál ételízesítő
– 1 leveskocka vagy fél bögre csirke vagy zöldségalaplé
– 8 bögre víz (2 liter)
– 1 evőkanál szárított tárkony
– háromnegyed bögre levestészta

Elkészítése:

1. A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát, a csirkemellet, a gombát, és a borsót, majd tíz percig pároljuk.

2. Ezután megszórjuk az ételízesítővel, és a liszttel, majd további egy-két percig pirítjuk, felengedjük vízzel, beletörjük a leveskockát, és amikor forrni kezd a levesünk, akkor hozzáadjuk a tésztát is. Kóstoljuk, ha kell után sózzuk.

3. Kevergetjük néha, és ha már puha, akkor félrehúzzuk a tűzről. Ekkor a citromlevet is hozzáöntjük, majd fogunk egy habverőt, és nagyon lassan, folyamatos kavargatás mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt is a leveshez, majd jöhet a tárkony is.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Receptötlet itt

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Pin It on Pinterest

Share This