Barion Pixel

Hagymás csirkemáj – fél óra alatt

Ez az amit éjjel-nappal, reggel, délbe, este, télen nyáron, hidegen, melegen, képes vagyok enni, csak kapjak hozzá ropogós héja, puha belsejű friss kenyeret 🙂

Hozzávalók:

– 2 csapott evőkanál kacsazsír (vagy sertés)
– fél kg csirkemáj
– 2-3 fej vöröshagyma
– só
– bors

Elkészítése:

1. A májat megmossuk, 10-15 percre beáztatjuk, majd megtisztítjuk és negyedekre vágjuk.

2. A hagymát négybe vágjuk, majd felszeleteljük, és a forró zsíron megpirítjuk.
3. Rádobjuk a májat, majd addig sütjük, míg meg nem pirul egy picit és át nem sül.
4. Csak miután elkészült sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, mert a bors frissen rászórva sokkal karakteresebb. Szépen elkülönülnek az ízek, és nagyon-nagyon finom lesz.
5. Ropogós kenyérrel tálaljuk, hidegen, melegen vagy forrón. Hűtőben eláll, így májkrém helyett, feltétként is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon és az Instagramon is! 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák