Barion Pixel

Leveles csöröge bögrésen

Avagy néha jó, ha hiányzik egy hozzávaló. Mert nem volt elég a tejföl, de volt mascarpone, így az került a tésztába, hát igazán mennyei lett a fánkocska, ami kisült, gyönyörű sárga, leveles tészta, nem az a szájba omlós, törékeny, hanem olyan, aminek van puha, foszlós belseje. Mi imádtuk, zsinórban készül nálunk a habcsókokkal párhuzamban, mert a megmaradt tojások sárgájának kell a hely. Tehát, ha van megmaradt sárgája, akkor nálunk ez a dobogós győztes. Ráadásul csak másnap sütjük, így előre elkészíthető a tészta.

Ilyen szép lesz belülről:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 6 tojás sárgája
– 4 bögre fehér finomliszt ( 50 dkg)
– negyed bögre porcukor
– ízlés szerint rum vagy rumaroma
– 2 evőkanál tejföl
– 3 evőkanál mascarpone
– 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítése:

1. A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 12-24 órára.

2. Enyhén lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk.

3. Ezután a tésztából hosszúkás téglalapokat vágunk derelyemetszővel, és mindegyik téglalap közepén hosszanti bemetszést ejtünk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét felüket. Ha nagyon gyorsan sül, akkor vegyünk vissza a hőfokon!

4. A széleket vissza is gyúrhatjuk, de én csak úgy kisütöttem őket, azok lettek a legfinomabbak!

5. Vaníliás porcukorral megszórva, még forrón tálaljuk, de hidegen is igen finom!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák