Barion Pixel

Epres mini crumble, avagy fenséges morzsasüti

KÍSÉRLET! Képzelj el egy édes, fortyogó epres vulkánt, omlós, vajas pitemorzsával! Nem elég csábító? Akkor dobj még rá egy jéghideg gombóc igazi, vaníliafagylatot, kanalazz bele, és próbáld a szemeidet nyitvatartani, sóhajtás nélkül…

Ha egy nagyon gyors, mégis lenyűgöző desszerttel szeretnéd elkápráztatni a családot vagy a vendégeket, ez egy tökéletes választás. Össze lehet előre készíteni, és míg megeszitek a főételt vagy lefőzitek a kávét, elfortyog magában a sütőben, és máris tálalhatjátok! Nem lesz panasz!

Írd meg, hogy sikerült a kísérlet!

Hozzávalók, 6 kisebb szufléformányi adaghoz:

A mérce a 2,5 dl-es bögre! 🙂

  • kb. 70 dkg eper mosva, negyedelve
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 bögre fehér finomliszt (13 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)

Elkészítése:

  1. A megmosott, negyedekre vágott, szár nélküli epret megszórjuk az étkezési kemyényítővel és a fél bögre kristálycukorral.
  2. Összekeverjük, majd félretesszük, míg elkészítjük a morzsát.
  3. A felkockázott hideg vajat, a liszttel, a csipet sütőporral és a negyed bögre cukorral elmorzsoljuk. Csak elmorzsoljuk, nem tésztává gyúrjuk, csak morzsát készítünk!
  4. Kisebb hőálló tálkákba osztjuk az epret úgy, hogy színűltig legyenek, hiszen azt szeretnénk, hogy kibugyogjanak a formából, és ilyen mutatósan tudjuk őket tálalni! 🙂
  5. A tetejüket megszórjuk a morzsával úgy, hogy mindegyikre nagyjából ugyanannyi morzsa jusson.
  6. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kis crumble-jeinket, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük őket. Forrón tálaljuk, fagyival, tejszínhabbal vagy csak úgy!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák