Barion Pixel

SÜLT TÚRÓS PALACSINTA – BÖGRÉSEN

Na szóval, meghoztam a tegnap ígért túrós, sült palacsinta receptjét, ami hihetetlen komment-cunamit okozott, egyetlen momentum miatt. Nevezetesen amiatt, hogy a beharangozóba beleírtam azt, hogy „maradék palacsinta felhasználására”. Kissé Ufónak érzem most magunkat, hogy nálunk létezik ilyen, hogy megmaradt palacsinta, de annyit derültem a hozzászólásokon, hogy ez mindent megért!

De jöjjön a forró palacsinta, ami egy szuperkönnyű túrótöltelékkel, egy szuflészerű, citromos-tejfölös felhőbe van belesütve. Mi imádtuk, ééééés: most kiverem majd a biztosítékot: másnap is, merthogy ebből is maradt. :-))))))

Hozzávalók:

  • 8 darab palacsinta

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre tejföl (3-4 evőkanál
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)

Az öntethez:

  • 1 nagy dobozos tejföl (440 g)
  • 2 tojás
  • fél citrom leve és héja
  • 3 csomag vaníliás cukor (30 g)

+ porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egyenlően megkenünk vele nyolc darab kisütött palacsintát.
  2. A palacsintákat félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk, legyező formájúra, háromszög alakúra. Ezeket szépen egy kivajazott piteformába vagy tortaformába fektetjük, úgy hogy négyet egy sorba, négy negyed cikk ugyebár kitesz egy kört! Tehát négy legyező kör alakban, majd rá ismét négy legyező kör alakban, ahogy lejjebb látjátok, ha nemhéz elképzelni! 🙂
  3. Ezútán az öntethez felverjük lazán a tojást, majd a töltelék összes többi hozzávalójával alaposan összekeverjük, majd az egészet nemes egyszerűséggel a palacsintákra locsoljuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük, olyan 20-30 perc alatt!
  5. Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk. Forrón még nem olyan szépen szelhető, de nagyon fincsi, ha picit meghűl, akkor stabil szeleteket kapunk, bármelyik megoldás jó! Nekem a forró, nem szép jött be a legjobban. Másnap is melegítve, reggelire nagyon fincsi volt! (Igen, maradt, tudom szentségtörés, de tényleg maradt… 🙂 🙂 )

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák