Barion Pixel

Házi vaníliakivonat

A házi vaníliának nincsen párja!

Ha van sütni-szerető konyhatündér a családban vagy a barátok között, imába foglalja majd a nevünket, ha kap egy adag valódi vaníliakivonatot, mert páratlan lesz a sütemény, ha ezt használja.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 bögre vodka (2,5 dl)
  • 5 vaníliarúd (nálam madagaszkári)

Elkészítése:

  1. A vaníliarudakat hosszanti irányban bevágjuk úgy, hogy felül nem vágjuk át teljesen, hogy egyben maradjon.
  2. Ezután a vaníliarudakat beleállítjuk egy két és fél deciliter űrtartalmú zárható üvegbe, majd legalább 2-6 hónapig állni hagyjuk őket benne. Minél tovább benne vannak, annál jobb!

És, hogy igazán szép és ünnepi legyen minden, kattintsatok IDE, ahol megtaláljátok a cuki kis címkéket és a nyomtatható, ajándékozható receptet is: https://rupanerkonyha.hu/vanilia-kivonat-cimkek/

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák