Barion Pixel

Gesztenyés meggyes kevert süti bögrésen

A kevert sütik nálam nagy kedvencek, és nemcsak az elkészítésük miatt. Nagyon szeretem
ezeket a könnyed piskótákat, egyszerű sütiket, számomra egy cukrászdai műremek sem vetekedhet velük. Akadnak is a könyveimben belőlük szép számmal, ez az, amiből szerintem nem lehet eleget enni, kipróbálni, sütni!

Ez is egy olyan, ami még az ünnepi asztalon is megállja a helyét: laza, rumos gesztenyés, piskóta benne forró meggyel.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 bögre fehér fi nomliszt (25 dkg)
  • 1 tömb fagyasztott, cukrozott gesztenyemassza (25 dkg-os)
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 3 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 1 csomag étcsokis tortadara (30 g)
  • rumaroma ízlés szerint (2-3 teáskanál)
  • magozott meggy (kb. 30-40 dkg)

+ aki picit édesebben szereti, a tojásokkal keverjen bele még egy fél bögrényi porcukrot (6-8 dkg-ot)

Elkészítése:

  1. Hagyjuk a gesztenyemasszát szobahőmérsékleten kiolvadni.
  2. Ezután a tortadarán és a meggyen kívül minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk, és turmixgép segítségével csomómentesre keverjük.
  3. Ha ezzel megvagyunk, akkor forgassuk a masszánkhoz a tortadarát is, majd öntsük az egészet egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, közepes méretű tepsibe.
  4. Szórjuk meg a tetejét meggyel, majd 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon süssük körülbelül fél óra alatt készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a közepe is.

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák