Legpuhább reszelt almás gofri bögrésen

Legpuhább reszelt almás gofri bögrésen

Ez a valaha általam készített legpuhább gofri, mellé még finom, gyümölcsös is! Az almás muffinom receptjét variáltam át picit, és izgatottan kanalaztam a gofrisütőbe. A végeredmény pedig: szerencsére páratlanul klassz! Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak vaníliás  cukor (10 g)
  • 2 tojás
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)
  • fél bögre nádcukor (8 dkg, lehet kristálycukor is)
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • 10 dkg puha vaj

Az almához:

  • 3 kisebb alma hámozva, reszelve
  • 2 evőkanál fehér finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj vagy almafűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál citromlé

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor esetleg karamellszósz

Elkészítése:

  1. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a tojásokkal.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, valamint a tejet és az egészet egyneművé keverjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd lereszeljük őket.
  4. Meglocsoljuk őket a citromlével, megszórjuk egy evőkanál liszttel és egy teáskanál őrölt fahéjjal, majd az egészet összekeverjük.
  5. Az almás keverékünket hozzáforgatjuk a tésztához, majd fagyiskanál segítségével, forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük őket.
  6. Rácsra szedjük őket, hogy ne párásodjon be az aljuk, majd fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk őket.

Jó étvágyat! 🙂


Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gofri receptjeim:

Zabpelyhes túrós gofri

Csokis banános gofri

Gofri alaprecept

Almás gofri

Cukkinis-sajtos gofri

Legpuhább reszelt almás gofri bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák