
Ez a valaha általam készített legpuhább gofri, mellé még finom, gyümölcsös is! Az almás muffinom receptjét variáltam át picit, és izgatottan kanalaztam a gofrisütőbe. A végeredmény pedig: szerencsére páratlanul klassz! Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 😊
Hozzávalók 14 darabhoz:
- 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
- 2 tojás
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- fél bögre nádcukor (8 dkg, lehet kristálycukor is)
- fél bögre tej (1,25 dl)
- 10 dkg puha vaj
Az almához:
- 3 kisebb alma hámozva, reszelve
- 2 evőkanál fehér finomliszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj vagy almafűszerkeverék
- 2-3 evőkanál citromlé
A tálaláshoz:
- fahéjas porcukor esetleg karamellszósz
Elkészítése:
- A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a tojásokkal.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, valamint a tejet és az egészet egyneművé keverjük.
- Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd lereszeljük őket.
- Meglocsoljuk őket a citromlével, megszórjuk egy evőkanál liszttel és egy teáskanál őrölt fahéjjal, majd az egészet összekeverjük.
- Az almás keverékünket hozzáforgatjuk a tésztához, majd fagyiskanál segítségével, forró, vékonyan kiolajozott gofri sütőben kisütjük őket.
- Rácsra szedjük őket, hogy ne párásodjon be az aljuk, majd fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gofri receptjeim:
