Csodálatos, szájban olvadós, rumos-gesztenyés falatkák, ellenállhatatlan ízzel és formával… Rég nem volt ilyen sikere sütinek itthon!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
- fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
- 5 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- 1 tojás
- + 1-2 teáskanál rumaroma, ha a gesztenyemassza nem elég rumos
- 15 dkg étcsokoládé a mártáshoz
Elkészítése:
- A szobahőmérsékletű vajat, gesztenyemasszát, cukrot és tojást a liszttel alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsikre, habzsákból, csillag fejjel tetszőleges formákat nyomunk belőle. Nekem ilyen fodros lett, és elhúztam a végét egyszerűen.
- 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon 10-12 percig sütjük.
- Ha kihűlt, olvasztott étcsokoládéba mártogatjuk, sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk, és hagyjuk hűtőben vagy fagasztóban megkötni!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További aprósütik: