![Madártej likőr bögrésen: a Rupáner konyhából!](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2024/10/DSC_0037-scaled.jpg)
Ez a likőr tulajdonképpen egyfajta tojáslikőr, de egy főzött vaníliasodó az alapja, ami miatt nekem jobban illik hozzá a madártej elnevezés, de mindenki nevezze, ahogy szeretné, viszont az elkészítését ne hagyjátok ki, mert nagyon finom!
![](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2023/06/lisztesbogre2kicsi-600x288.png)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 5 tojás sárgája
- 2 bögre porcukor (24 dkg)
- 1 vanília rúd
- 2 bögre 2,8-os tej (5 dl)
- 1 bögre 35%-os cukrozatlan habtejszín (2,5 dl)
- 1 bögre barna vagy fehér rum (2,5 dl)
Elkészítése:
1. Egy bögre tejet és a tejszínt felforraljuk egy bögre porcukorral, és a félbevágott vaníliarúddal, amiknek kikaparjuk előzőleg a magjait, és azokat is hozzáadjuk. Utóbbit helyettesíthetjük esetleg 3-4 csomag vaníliás cukorral.
2. A tojások sárgáját mixerrel vagy blenderrel felhabosítjuk a maradék egy bögre porcukorral, illetve egy bögre hideg tejjel, majd az egészet vékony sugárban hozzáöntjük a maradék forró tejszínes tejhez, közben keverjük folyamatosan habverővel. Ezután még egyszer összemelegítjük az egészet, folyamatos kevergetés mellett.
3. Hagyjuk minimum langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a rumot is, ezután egy szűrön átszűrjük az egészet és csinos üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk. Négy-öt nap múlva lesz a legfinomabb.
4. Mielőtt poharakba töltjük rázzuk fel egy picit!
Egészségünkre!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További mámorító receptjeim:
![Madártej likőr bögrésen: a Rupáner konyhából!](https://rupanerkonyha.hu/wp-content/uploads/2024/10/DSC_0002-3-scaled.jpg)