Barion Pixel

Madártej likőr bögrésen

Madártej likőr bögrésen: a Rupáner konyhából!

Ez a likőr tulajdonképpen egyfajta tojáslikőr, de egy főzött vaníliasodó az alapja, ami miatt nekem jobban illik  hozzá a madártej elnevezés, de mindenki nevezze, ahogy szeretné, viszont az elkészítését ne hagyjátok ki, mert nagyon finom!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 5 tojás sárgája
  • 2 bögre porcukor (24 dkg)
  • 1 vanília rúd
  • 2 bögre 2,8-os  tej (5 dl)
  • 1 bögre 35%-os cukrozatlan habtejszín (2,5 dl)
  • 1 bögre barna vagy fehér rum (2,5 dl)

Elkészítése:

1. Egy bögre tejet és a tejszínt felforraljuk egy bögre porcukorral, és a félbevágott vaníliarúddal, amiknek kikaparjuk előzőleg a magjait, és azokat is hozzáadjuk. Utóbbit helyettesíthetjük esetleg 3-4 csomag vaníliás cukorral.
2. A tojások sárgáját mixerrel vagy blenderrel felhabosítjuk a maradék egy bögre porcukorral, illetve egy bögre hideg tejjel, majd az egészet vékony sugárban hozzáöntjük a maradék forró tejszínes tejhez, közben keverjük folyamatosan habverővel. Ezután még egyszer összemelegítjük az egészet, folyamatos kevergetés mellett.
3. Hagyjuk minimum langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a rumot is, ezután egy szűrön átszűrjük az egészet és csinos üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk. Négy-öt nap múlva lesz a legfinomabb.
4. Mielőtt poharakba töltjük rázzuk fel egy picit!

Egészségünkre!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További mámorító receptjeim:

Eperlikőr

Házi bayleys

Kókuszlikőr

Klasszikus bólé

Madártej likőr bögrésen: a Rupáner konyhából!

szeretettel ajánlom:

Kategóriák