Barion Pixel

Házi marcipán massza, öt perc alatt

Házi marcipán

És az öt perccel még sokat is mondok! Nincs is egyszerűbb, mint marcipánt készíteni, amit nem is gondoltam volna! És mennyire finom! Össze sem hasonlítható a boltival, amiben gyakran 15-20% sincs a mandula tartalom. Ellenben ebben rengeteg a mandula, és így is jóval olcsóbban jön ki. 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg őrölt mandula (hántolt)
  • fél dl víz

Elkészítése:

  1. A porcukor felét elkeverjük a darált mandulával.
  2. A porcukor másik felét felforraljuk a vízzel, szirupot főzünk belőle.
  3. A mandulát hozzákeverjük alaposan a sziruphoz, majd néhány perc múlva, mikor már picit hűlt, kézzel jól összegyúrjuk

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További marcipános/fondant receptjeim:

Marcipános csillagok

Mandulás-marcipános csillagok

Fondant

Házi marcipán

szeretettel ajánlom:

Kategóriák