Barion Pixel

Házi marcipán massza, öt perc alatt

Házi marcipán

És az öt perccel még sokat is mondok! Nincs is egyszerűbb, mint marcipánt készíteni, amit nem is gondoltam volna! És mennyire finom! Össze sem hasonlítható a boltival, amiben gyakran 15-20% sincs a mandula tartalom. Ellenben ebben rengeteg a mandula, és így is jóval olcsóbban jön ki. 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt (hántolt)
  • fél dl víz

Elkészítése:

  1. A porcukor felét elkeverjük a darált mandulával.
  2. A porcukor másik felét felforraljuk a vízzel, szirupot főzünk belőle, és hagyjuk hűlni.
  3. A mandulát hozzákeverjük alaposan a sziruphoz, majd kézzel jól összegyúrjuk.

Tipp: Minél finomabbra van őrölve a mandula és a cukor, annál könnyebben lehet vele dolgozni, így használjatok nyugodtan mandulalisztet…

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További marcipános/fondant receptjeim:

Marcipános csillagok

Mandulás-marcipános csillagok

Fondant

Házi marcipán

szeretettel ajánlom:

Kategóriák