És az öt perccel még sokat is mondok! Nincs is egyszerűbb, mint marcipánt készíteni, amit nem is gondoltam volna! És mennyire finom! Össze sem hasonlítható a boltival, amiben gyakran 15-20% sincs a mandula tartalom. Ellenben ebben rengeteg a mandula, és így is jóval olcsóbban jön ki.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg őrölt mandula (hántolt)
- fél dl víz
Elkészítése:
- A porcukor felét elkeverjük a darált mandulával.
- A porcukor másik felét felforraljuk a vízzel, szirupot főzünk belőle.
- A mandulát hozzákeverjük alaposan a sziruphoz, majd néhány perc múlva, mikor már picit hűlt, kézzel jól összegyúrjuk
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További marcipános/fondant receptjeim: