Barion Pixel

Pisztáciás hókifli

Pisztáciás hókifli

Kívül-belül pisztáciás, omlós hókiflik, amik csodafinomak!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • fél mokkáskanál sütőpor
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált pisztácia
  • 15 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 bögre átszitált porcukor (15 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • csipet só
  • 5 dkg pisztácia apróra darabolva
  • + porcukor a tálaláshoz
Pisztáciás hókifli

Elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük lefedve vagy fóliába csomagolva.
  2. Ezután nagyjából 20 grammos golyókat gyúrúnk a tésztából, amiket kiflikké sodrunk. Nem lisztezzük a felületet, elég zsíros a tészta, nem szükséges, sőt nem is szabad, mert a pisztácia nem fog rátapadni!
  3. Ezután a kifliket a tetejüknél fogva belenyomkodjuk a darabolt pisztáciába, majd sütőpapírral bélelt lemeztepsikre sorakoztatjuk őket, szellősen.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük őket.
  5. Porcukorral enyhén meghintjük őket, miután langyosra hűltek!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További aprósütik:

Diócska

Mandulácska

Kókuszdiócska

Madeleine

Csokis-narancsos madeleine

Néró

Pisztáciás hókifli

szeretettel ajánlom:

Kategóriák