Kívül-belül pisztáciás, omlós hókiflik, amik csodafinomak!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
- fél mokkáskanál sütőpor
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg darált pisztácia
- 15 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
- 1 nagy tojás
- 1 bögre átszitált porcukor (15 dkg)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- csipet só
- 5 dkg pisztácia apróra darabolva
- + porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük lefedve vagy fóliába csomagolva.
- Ezután nagyjából 20 grammos golyókat gyúrúnk a tésztából, amiket kiflikké sodrunk. Nem lisztezzük a felületet, elég zsíros a tészta, nem szükséges, sőt nem is szabad, mert a pisztácia nem fog rátapadni!
- Ezután a kifliket a tetejüknél fogva belenyomkodjuk a darabolt pisztáciába, majd sütőpapírral bélelt lemeztepsikre sorakoztatjuk őket, szellősen.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük őket.
- Porcukorral enyhén meghintjük őket, miután langyosra hűltek!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További aprósütik: