Csodafinom vaníliás, marcipános karikák, porcukor-hó alá rejtve, tökéletes vendégváró vagy gasztroajándék!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 10 dkg marcipánmassza (kb. 40% mandula tartalmú)
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 bögre fehér finomliszt szűken mérve (10-12 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- 2 csapott evőkanálnyi kristálycukor (3 dkg)
- 2 púpos evőkanálnyi étkezési keményítő (3-4 dkg)
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A puha, összedarabolt marcipánt és a puha, szobahőmérsékletű vajat a cukrokkal alaposan kikeverjük.Ha a marcipán nagyon kemény lenne, akkor botmixerrel menjünk át az egészen egyszer. Érdemes a marcipánt picit megmikrózni használat előtt.
- Ezután a száraz hozzávalókkal is összedolgozzuk, habzsákba töltjük, majd kisebb csillagfejű kinyomócső segítségével kb. 5 cm átmérőjű karikákat nyomunk két sütőpapírral bélelt gáztepsire. Én mondjuk meg szoktam fordítani a tepsit, és az aljára teszem a sütőpapírt.
- 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük őket. Nem szabad őket tovább sütni, szép fehérnek, tört fehérnek kell maradniuk!
- Rácson hűlni hagyjuk!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
Recept alapötlete itt: https://sobors.hu/receptek/marcipanos-karika-recept/
További marcipános receptjeim: