Ha szeretnétek csodaszép, eszméletlenül finom sütit sütni, ami egy csokoládés piskótát jelent, baracklekvár glazúrral, mindez roppanós étcsoki burok alatt, akkor ne hagyjátok ki a Sacher kuglófot!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 15 dkg vaj
- 1 bögre kristálycukor (24 dkg)
- 1 púpos bögre fehér finomliszt (15 dkg)
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé (52-82%)
- + sárgabaracklekvár
- + pici vaníliával megbolondíthatjuk
- + 15 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítése:
- A sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra, és egy kuglófformát alaposan kivajazunk.
- A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
- A tojások fehérjét egy keverőtálban lágy habbá verjük, majd folyamatos turmixolás mellett, kisebb adagokban hozzáadjuk a cukor nagyjából felét, amivel kemény habot verünk.
- A cukor másik felével kikeverjük a tojások sárgáját, kihabosítjuk szép világosra, majd a vajas csokoládét is belekeverjük.
- Ezután a tojássárgás-csokis keverékünket a tojásfehérjébe csorgatjuk, amibe habverő segítségével óvatosan, határozott, gyors mozdulatokkal beleforgatjuk.
- Hozzáadjuk az átszitált lisztet, kakaóport és a teáskanál sütőport, majd azokkal is gyors mozdulatokkal összeforgatjuk.
- A tésztát beleöntjük a kuglófformába, majd betesszük az előmelegített sütőnkbe, ahol nagyjából 50 perc alatt tűpróbáig sütjük. Sülés után várunk 10-15 percet, majd formával együtt egy hűtőrácsra borítjuk őket.
- Még melegen megkenjük alaposan felmelegített baracklekvárral (én mikróban melegítettem), majd miután kihűlt, bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További kuglóf receptjeim: