Barion Pixel

Marcipános csokilikőr

Marcipános csokilikőr bögrésen

Igazán finom, krémes, csupa mandula-csupa marcipán csokilikőr, ami egyszerűen lenyűgöző, de tényleg!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 5 dkg natúr marcipán massza lereszelve
  • 10 dkg étcsokoládé
  • háromnegyed bögre habtejszín (kb. 2 dl)
  • 1 púpos evőkanál holland kakaópor
  • 1 kis üvegcse mandula aroma (nem kék)
  • ⅔-egy bögre alkohol (vodka + Amaretto, de simán vodka is lehet)
  • 2 dkg vaj
  • egy bögre tej (2,5 dl)

Elkészítése:

  1. Az összetört csokoládét, a tejszínt és a lereszelt vagy apróra vágott marcipánt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, az aromát és a vajat, és lassan összeforraljuk.
  2. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd az alkoholokat is hozzákeverjük.
  3. Csinos üvegcsékbe mérjük!

Egészségünkre!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További likőr receptjeim:

Meggyes csokilikőr

Krémkaramell likőr

Karácsonyi likőr

Fehércsokis kókuszlikőr

Marcipános csokilikőr bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák