Igazán finom, krémes, csupa mandula-csupa marcipán csokilikőr, ami egyszerűen lenyűgöző, de tényleg!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 5 dkg natúr marcipán massza lereszelve
- 10 dkg étcsokoládé
- háromnegyed bögre habtejszín (kb. 2 dl)
- 1 púpos evőkanál holland kakaópor
- 1 kis üvegcse mandula aroma (nem kék)
- ⅔-egy bögre alkohol (vodka + Amaretto, de simán vodka is lehet)
- 2 dkg vaj
- egy bögre tej (2,5 dl)
Elkészítése:
- Az összetört csokoládét, a tejszínt és a lereszelt vagy apróra vágott marcipánt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, az aromát és a vajat, és lassan összeforraljuk.
- Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd az alkoholokat is hozzákeverjük.
- Csinos üvegcsékbe mérjük!
Egészségünkre!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További likőr receptjeim: