Barion Pixel

Habkönnyű sajtos perec

Habkönnyű kelt sajtos perec bögrésen

Ezek a finom, nagyon puha perecek csak úgy etetik magukat, és másnap is tökéletesek.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 1 bögre langyos  tej (2,5 dl)
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
  • negyed bögre langyos víz (ha szükséges)
  • 5 dkg vaj felolvasztva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 púpos teáskanál só

+ 1 tojás felverve és 3-5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1. A cukrot elkeverjük a langyos  tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a tészta, akkor adjunk hozzá a negyed bögre vizet, ha ragad, akkor egy kevés lisztet!
3. Fél óra alatt a tésztát, letakarva, nagyjából a kétszeresére kelesztjük, közben egy tojást felverünk, lereszeljük a sajtot és kibélelünk két gáz tepsit sütőpapírral.
4. A tésztát 12 egyforma darabra osztjuk, majd hagyjuk őket 5-10 percig kelni.
5. A darabkákat egyesével nyújtsuk ki jó hosszúra, egészen vékonyra, majd formázzuk őket perecekké.
6. Kenjük le őket a felvert tojással és szórjuk meg őket reszelt sajttal.
7. 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, süssük őket szép aranyszínűre.

Jó étvágyat! 🙂


Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További perec receptjeim:

Bajor perec

Sajos perec

Sörperec falatok sajtmártással

Habkönnyű kelt sajtos perec bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák