Kekszes, rumos, narancsos, gesztenyés szaloncukrok, roppanós étcsokiburokban! Imádnivalóak…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 250 g édesített gesztenyemassza
- egyharmad bögre darált keksz (50 g)
- 2 evőkanál porcukor (30 g)
- két-három teáskanál szárított, reszelt narancshéj
- rumaroma ízlés szerint (2-3 teáskanál legalább)
Elkészítése:
- A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd teáskanálnyi adag masszákból, golyókat gyúrunk, formázunk, amiket hengerekké formázunk.
- Mélyhűtőbe tesszük őket, 20-30 percre, majd a felolvasztott étcsokoládéba mártogatjuk őket.
- Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket, majd a mélyhűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni!
- Bonbonos papírba csomagoljuk őket, hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További szaloncukor receptjeim: