Barion Pixel

Gesztenyés szaloncukor

Gesztenyés szaloncukor

Kekszes, rumos, narancsos, gesztenyés szaloncukrok, roppanós étcsokiburokban! Imádnivalóak…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 250 g édesített gesztenyemassza
  • egyharmad bögre darált keksz (50 g)
  • 2 evőkanál porcukor (30 g)
  • két-három teáskanál szárított, reszelt narancshéj
  • rumaroma ízlés szerint (2-3 teáskanál legalább)

Elkészítése:

  1. A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd teáskanálnyi adag masszákból, golyókat gyúrunk, formázunk, amiket hengerekké formázunk.
  2. Mélyhűtőbe tesszük őket, 20-30 percre, majd a felolvasztott étcsokoládéba mártogatjuk őket.
  3. Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket, majd a mélyhűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni!
  4. Bonbonos papírba csomagoljuk őket, hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További szaloncukor receptjeim:

Tejkaramellás szaloncukor

Gesztenyés szaloncukor

szeretettel ajánlom:

Kategóriák