Barion Pixel

Sós karamell mousse bögrésen

fizetettegyüttműködés Ez a sós karamell az egyik létező legkönnyedebb desszert, amelyhez elengedhetetlen a habtejszín – készítsétek el Ti is! @hulala.magyarorszag

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • szűk egy negyed bögre víz (50 ml)
  • egyharmad bögre Hulala habtejszín (80 ml)
  • egy csapott teáskanál sópehely vagy fél teáskanál konyhasó
  • másfél teáskanál zselatin
  • másfél bögre habtejszín (320 ml)

Elkészítése:

  1. A cukrot a vízzel egy lábosba öntöttem, és melegíteni, főzni kezdtem.Nem kevergettem, hagytam oldódni, és mikor szép aranyszínű lett, akkor hozzá öntöttem egyharmad bögrényi tejszínt, amit addig főztem, melegítettem, míg fel nem oldódott a karamell. Ezután hozzákevertem a sót is.
  2. Közben a zselatint 2-3 evőkanál vízzel elkevertem, majd hozzákevertem a karamellkrémet, amit hagytam langyosra hűlni.
  3. Ezután másfél bögre hideg habtejszínt felvertem, majd összekevertem a karamellel.
  4. Habzsák segítségével kelyhekbe adagoltam, majd hagytam a hűtőben néhány óra alatt, alaposan lehűlni!

Jó étvágyat!

Recept alapötlete ITT!

szeretettel ajánlom:

Kategóriák