fizetettegyüttműködés Ez a sós karamell az egyik létező legkönnyedebb desszert, amelyhez elengedhetetlen a habtejszín – készítsétek el Ti is! @hulala.magyarorszag
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- szűk egy negyed bögre víz (50 ml)
- egyharmad bögre Hulala habtejszín (80 ml)
- egy csapott teáskanál sópehely vagy fél teáskanál konyhasó
- másfél teáskanál zselatin
- másfél bögre habtejszín (320 ml)
Elkészítése:
- A cukrot a vízzel egy lábosba öntöttem, és melegíteni, főzni kezdtem.Nem kevergettem, hagytam oldódni, és mikor szép aranyszínű lett, akkor hozzá öntöttem egyharmad bögrényi tejszínt, amit addig főztem, melegítettem, míg fel nem oldódott a karamell. Ezután hozzákevertem a sót is.
- Közben a zselatint 2-3 evőkanál vízzel elkevertem, majd hozzákevertem a karamellkrémet, amit hagytam langyosra hűlni.
- Ezután másfél bögre hideg habtejszínt felvertem, majd összekevertem a karamellel.
- Habzsák segítségével kelyhekbe adagoltam, majd hagytam a hűtőben néhány óra alatt, alaposan lehűlni!
Jó étvágyat!
Recept alapötlete ITT!