Készítsétek el ezt az isteni, krémes brokkolilevest cheddar sajttal és főzőkrémmel, mert ez valóban elképesztően finom! Receptet hozzászólásban találtok!
@hulala.magyarorszag
#fizetettegyműködés #reklám #hulala #grancucina #grancucinacookingcream #broccholi #cheese #soup #rupáner #főzőtejszín
A cheddar sajtos brokkolileves, az egyik legfinomabb leves, amit valaha kóstoltam, egyszerűen naponta tudnám enni! Főzzétek meg ti is, nem fogjátok megbánni.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél-egy teáskanál só
- negyed-fél mokkáskanál őrölt vagy tört feketebors
- negyed bögre fehér finomliszt (3 dkg)
- 1-1,5 bögre tejszín (2,5-3,5 dl)
- 2 bögre alaplé vagy két bögre víz és egy leveskocka (5 dl)
- 1 nagyobb fej brokkoli feldarabolva
- 1-2 szál sárgarépa
- 15-20 dkg cheddar sajt
Elkészítése:
- A forró vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, nagyjából 5 perc alatt
- Ezután rászórjuk a lisztet is, majd egy-két percig pirítjuk.
- Lassan hozzá csorgatjuk a tejszínt és az alaplevet, amivel csomómentesre keverjük.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Mehet bele a lereszelt sárgarépa és az összedarabolt brokkoli.
- Az egészet nagyjából 15-20 perc alatt lefedve, közepes tűzön, időnként kevergetve puhára főzzük.
- Végül belekeverjük a lereszelt sajtot is, majd ízlés szerint pirított kenyérszeletekkel vagy krutonnal tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leves receptjeim: