Barion Pixel

Cheddar sajtos brokkolileves

Készítsétek el ezt az isteni, krémes brokkolilevest cheddar sajttal és főzőkrémmel, mert ez valóban elképesztően finom! Receptet hozzászólásban találtok!

@hulala.magyarorszag

#fizetettegyműködés #reklám #hulala #grancucina #grancucinacookingcream #broccholi #cheese #soup #rupáner #főzőtejszín

A cheddar sajtos brokkolileves, az egyik legfinomabb leves, amit valaha kóstoltam, egyszerűen naponta tudnám enni! Főzzétek meg ti is, nem fogjátok megbánni.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél-egy teáskanál só
  • negyed-fél mokkáskanál őrölt vagy tört feketebors
  • negyed bögre fehér finomliszt (3 dkg)
  • 1-1,5 bögre tejszín (2,5-3,5 dl)
  • 2 bögre alaplé vagy két bögre víz és egy leveskocka (5 dl)
  • 1 nagyobb fej brokkoli feldarabolva
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 15-20 dkg cheddar sajt

Elkészítése:

  1. A forró vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, nagyjából 5 perc alatt
  2. Ezután rászórjuk a lisztet is, majd egy-két percig pirítjuk.
  3. Lassan hozzá csorgatjuk a tejszínt és az alaplevet, amivel csomómentesre keverjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Mehet bele a lereszelt sárgarépa és az összedarabolt brokkoli.
  6. Az egészet nagyjából 15-20 perc alatt lefedve, közepes tűzön, időnként kevergetve puhára főzzük.
  7. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot is, majd ízlés szerint pirított kenyérszeletekkel vagy krutonnal tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Pikáns sütőtök krémleves

Selymes körtekrémleves

Krémes almaleves

Tejfölös sajtleves

Őszibarack krémleves

Ünnepi borleves

Cheddar-sajtos brokkolikrémleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák