Barion Pixel

Narancsos marcipános szaloncukor

Narancsos marcipános szaloncukor

Marcipános narancsos, szaloncukrok, roppanós étcsokiburokban, házi marcipánból! Imádnivalóak…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg őrölt mandula (hántolt)
  • fél dl víz
  • 2-3 teáskanál szárított, reszelt narancshéj
  • 2-3 teáskanál rum aroma

Elkészítése:

  1. A porcukor felét elkeverjük a darált mandulával.
  2. A porcukor másik felét felforraljuk a vízzel, szirupot főzünk belőle.
  3. A mandulát hozzákeverjük alaposan a sziruphoz, majd néhány perc múlva, mikor már picit hűlt, kézzel jól összegyúrjuk.
  4. Teáskanálnyi adag masszákból, golyókat gyúrunk, amiket hengerekké formázunk.
  5. Mélyhűtőbe tesszük őket, 20-30 percre, majd a felolvasztott étcsokoládéba mártogatjuk őket.
  6. Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket, majd a mélyhűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni!
  7. Bonbonos papírba csomagoljuk őket, hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További szaloncukor receptjeim:

Tejkaramellás szaloncukor

Gesztenyés szaloncukor

Narancsos marcipános szaloncukor

szeretettel ajánlom:

Kategóriák