Marcipános narancsos, szaloncukrok, roppanós étcsokiburokban, házi marcipánból! Imádnivalóak…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg őrölt mandula (hántolt)
- fél dl víz
- 2-3 teáskanál szárított, reszelt narancshéj
- 2-3 teáskanál rum aroma
Elkészítése:
- A porcukor felét elkeverjük a darált mandulával.
- A porcukor másik felét felforraljuk a vízzel, szirupot főzünk belőle.
- A mandulát hozzákeverjük alaposan a sziruphoz, majd néhány perc múlva, mikor már picit hűlt, kézzel jól összegyúrjuk.
- Teáskanálnyi adag masszákból, golyókat gyúrunk, amiket hengerekké formázunk.
- Mélyhűtőbe tesszük őket, 20-30 percre, majd a felolvasztott étcsokoládéba mártogatjuk őket.
- Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket, majd a mélyhűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni!
- Bonbonos papírba csomagoljuk őket, hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További szaloncukor receptjeim: