Barion Pixel

Kókuszos szaloncukor: három hozzávalóból!

Bounty-t idéző csodafinom kókuszos szaloncukor, finom, roppanós étcsokiburokban! Készítsétek el feltétlenül!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

100 g kókuszreszelék

160 g sűrített tej

2 tábla étcsokoládé (200 g)

Elkészítése:

  1. A sűrített felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és alaposan elkeverjük.
  2. Hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Teáskanálnyi adagokat szedünk a masszából, amiket hengerekké vagy inkább téglatestekké formázunk. 
  4. Mélyhűtőbe tesszük őket, 20-30 percre, majd a felolvasztott étcsokoládéba mártogatjuk őket.
  5. Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket, és a mélyhűtőben hagyjuk a csokit megszilárdulni!
  6. Bonbonos papírba csomagoljuk őket, hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További szaloncukor receptjeim:

Tejkaramellás szaloncukor

Gesztenyés szaloncukor

Narancsos-marcipános szaloncukor

szeretettel ajánlom:

Kategóriák