
Ez a nagyobbik lánykám egyik kedvenc étele, főleg jó vastag Pappardelle tésztával én is oda vagyok érte, pedig egy nagyon egyszerű fogásról van szó, mégis a finom fűszerezésű, húsos gombával, és a finom, lágy tejszínnel, meghintve Parmezánnal páratlanul finom és abbahagyhatatlan finomság!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 250 g csiperke gomba
- egy bögre főzőtejszín (2,5 dl)
- 1 evőkanál fehér finomliszt
- 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
- fél mokkáskanál bors
- 1 púpos teáskanál oregánó
- 1 púpos teáskanál bazsalikom
- 1 pici chilli, ha szeretnétek
+ 250 gramm főtt tészta ízlés szerint, nálam most Pappardelle
+ ízlés szerint reszelt vagy Parmezán sajt a tetejére
Elkészítése:
- A gombát meghámozzuk, a tönkjeit eltávolítjuk, majd felkockázzuk, és megmossuk.
- Forró olajon pirítani kezdjük, sózzuk, borsozzuk, majd mikor már kiengedte a levét, akkor lefedve, kisebb hőfokon puhára pároljuk. Közben kevergetjük is.
- A főzőtejszínnel csomómentesre keverjük a lisztet, majd felöntjük vele a gombát, és besűrítjük.
- Közben hozzáadjuk a fűszereket, majd az egészet a frissen kifőtt, forró tésztával összeforgatjuk.
- Reszelt sajttal tálaljuk!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További gombás recetjeim:
Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával
