Mennyei gombás tejszínes tészta: pillanatok alatt!

gombás tejszínes tészta

Ez a nagyobbik lánykám egyik kedvenc étele, főleg jó vastag Pappardelle tésztával én is oda vagyok érte, pedig egy nagyon egyszerű fogásról van szó, mégis a finom fűszerezésű, húsos gombával, és a finom, lágy tejszínnel, meghintve Parmezánnal páratlanul finom és abbahagyhatatlan finomság!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 250 g csiperke gomba
  • egy bögre főzőtejszín (2,5 dl)
  • 1 evőkanál fehér finomliszt
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
  • fél mokkáskanál bors
  • 1 púpos teáskanál oregánó
  • 1 púpos teáskanál bazsalikom
  • 1 pici chilli, ha szeretnétek

    + 250 gramm főtt tészta ízlés szerint, nálam most Pappardelle
    + ízlés szerint reszelt vagy Parmezán sajt a tetejére

Elkészítése:

  1. A gombát meghámozzuk, a tönkjeit eltávolítjuk, majd felkockázzuk, és megmossuk.
  2. Forró olajon pirítani kezdjük, sózzuk, borsozzuk, majd mikor már kiengedte a levét, akkor lefedve, kisebb hőfokon puhára pároljuk. Közben kevergetjük is.
  3. A főzőtejszínnel csomómentesre keverjük a lisztet, majd felöntjük vele a gombát, és besűrítjük.
  4. Közben hozzáadjuk a fűszereket, majd az egészet a frissen kifőtt, forró tésztával összeforgatjuk.
  5. Reszelt sajttal tálaljuk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További gombás recetjeim:

Kakukkfüves-gombás sertésszűz

Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával

Tejfölös gombás karaj

Sonkás-gombás melegszendvics

Svéd gombasaláta

szeretettel ajánlom:

Kategóriák