Barion Pixel

Meggyes kókuszgolyó: az örök klasszikus, amit imádunk!

Meggyes kókuszgolyó: az örök klasszikus, amit imádunk!

Kislánykorom óta az egyik kedvenc édességem a meggyes kókuszgolyó! Kétféleképpen készítem: az egyik felébe nem teszek egész meggy szemeket, azokat kisebbekre formázom, míg a másik adagba teszek, és azok nagyobbak lesznek. Az alapba viszont kerül meggylé, attól lesz igazán retro, múltidéző számomra, mert nálunk így készül régóta.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • egy csomag darált háztartási keksz (500 g)
  • 15 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
  • egy bögre befőtt meggy leve (2,5 dl)
  • kétharmad bögre porcukor (10 dkg)
  • háromnegyed bögre tej (kb. 2 dl)
  • 2 teáskanál rum aroma
  • 3 púpos evőkanál holland kakaópor 
  • meggyszemek (friss vagy befőtt)
  • egy-másfél bögre kókuszreszelék a hempergetéshez (kb. 7-10 dkg)
Meggyes kókuszgolyó: az örök klasszikus, amit imádunk!

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőlük.
  2. A golyókba egy-egy meggyszemet rejtünk, majd kókuszba hempergetjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További golyós sütireceptjeim:

Mézeskalács golyó

Zserbógolyó

Raffaello

Diógolyó

Puncsgolyó

Meggyes kókuszgolyó: az örök klasszikus, amit imádunk!

szeretettel ajánlom:

Kategóriák