
Kislánykorom óta az egyik kedvenc édességem a meggyes kókuszgolyó! Kétféleképpen készítem: az egyik felébe nem teszek egész meggy szemeket, azokat kisebbekre formázom, míg a másik adagba teszek, és azok nagyobbak lesznek. Az alapba viszont kerül meggylé, attól lesz igazán retro, múltidéző számomra, mert nálunk így készül régóta.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- egy csomag darált háztartási keksz (500 g)
- 15 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- egy bögre befőtt meggy leve (2,5 dl)
- kétharmad bögre porcukor (10 dkg)
- háromnegyed bögre tej (kb. 2 dl)
- 2 teáskanál rum aroma
- 3 púpos evőkanál holland kakaópor
- meggyszemek (friss vagy befőtt)
- egy-másfél bögre kókuszreszelék a hempergetéshez (kb. 7-10 dkg)

Elkészítése:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőlük.
- A golyókba egy-egy meggyszemet rejtünk, majd kókuszba hempergetjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További golyós sütireceptjeim:
