
Ez egy pofonegyszerű süti, a tésztája annyiból áll, hogy mindent belezuttyantunk egy tálba és összekeverjük, sütőbe toljuk, és húsz perc múlva forrón szeletelhetjük ezt a csokis puhaságot!A nevéhez pedig annyi a történet, hogy úgy nyolc évvel ezelőtt fánkot szerettem volna sütni, de a tészta bekeverése után meggondoltam magam, és úgy döntöttem, nemes egyszerűséggel egy tepsibe öntöm a tésztát, „majd lesz valami alapon”. Egy eszméletlenül puha, laza piskóta lett a végeredmény, ami azóta is nagy kedvenc. Ezúttal csokival készítettem, és nagyon finom lett így is!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- másfél bögre kristálycukor (24 dkg)
- 2 tojás
- 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
- 1 csomag sütőpor
- egy-két teáskanál vanília kivonat
- egy csipet só
- fél bögre étolaj (1,25 dl)
- másfél bögre tej (3,75 dl)
- + fél-egy bögre étcsokicsepp bele és a tetejére (vagy apróra vágott csokoládé)
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés-programra.
- A hozzávalókat összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
- Végül keverjük bele a csokicseppeket is, majd öntsük egy körülbelül 20*25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a tetejét is csokicseppekkel.
- Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
- Ezután sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, és helyezzük rácsra. Bátran, mert nem törik! Melegen is szeletelhetitek nyugodtan!
Jó sütögetést!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További csokicseppes receptjeim:
