
Ez egy igazán kényeztető desszert, lágy, vaníliás, tejbegrízes puding, gyümölccsel és puha babapiskótával rétegezve! Elkészíteni pedig igazán egyszerű!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 4 bögre 2,8%-os tehéntej (1 l)
- kétharmad bögre búzadara (10 dkg)
- háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
- 1-2 teáskanál vaníliakivonat vagy aroma
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 evőkanál vaj
Alulra:
- ízlés szerint gyümölcs
- 8-10 darab babapiskóta
Elkészítése:
- Fél bögre tejben elkeverjük a pudingport, és félretesszük.
- A többi tejet beleöntjük egy lábosba, majd belekeverjük a sót, a cukrot, a vaníliát és a búzadarát is.
- Elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, míg a búzadara meg nem puhul, és be nem sűrűsödik.
- Tulajdonképpen egy sűrűbb tejbegrízt főzünk, lassú tűzön.
- Adjuk hozzá a vajat, keverjük el azzal is!
- Ha elkészült, akkor öntsük hozzá a pudingporos tejet is, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük fel a grízpudingunkat!
- Öntsük több kicsi tálkába vagy egy nagyobb tálba, amiket megelőzőleg már kiraktunk alul babapiskótával és kettévágott szőlőszemekkel, vagy más gyümölccsel! Az edények kikészítését, gyümölccsel/piskótával kirakását még a főzés megkezdése előtt végezzétek el, mert amint a puding elkészül, azonnal ki kell önteni még forrón, hogy ne legyen csomós!
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd vagy fogyasztjuk még így melegen, vagy tegyük hűtőbe. Ha babpiskóta kerül bele, akkor kell neki pár óra, hogy át tudjon puhulni!
Jó pudingozást!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További pudingos receptjeim:
