
Ebben minden benne van, ami csak egy csigától elvárható, sőt még annál is több. Mert van ugyebár a csiga, egy mennyei kakaós töltelékkel. De képzeljétek csak el azt, hogy a csiga tekercs-formát ölt, a néhány vastag réteg helyett, sok-sok vékony puha, kelt tészta réteg közt rejtőzik egy cukros-vajas csokifolyam, a tetején pedig a fényes cukorglazúr, ami az egészet bevonja.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- három és fél bögre fehér finomliszt (45 dkg)
- 5 dkg olvadt vaj
- másfél teáskanál szárított élesztő vagy egy fél kocka friss (
- 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
- egyharmad bögre porcukor (6 dkg)
- 1 tojás
A töltelékhez:
- kétharmad bögre kristálycukor
- kb. 4 evőkanál holland kakaópor
- 5 dkg olvadt vaj
A glazúrhoz:
- két teáskanál víz és egy-két teáskanál porcukor keveréke

Elkészítése:
1. A tészta alapanyagokból kissé ragadós tésztát dagasztunk. Nem kell nagyon kidolgozni, elég, ha szép, simára összeáll. Fakanállal is hipp-hopp megvan, vagy kenyérsütő üstjében. Mindenesetre nem kell nagy feneket keríteni a dagasztásnak.
2. Ezután egy tálban meleg helyen, letakarva egy órát kelni hagyjuk. Én nejlonzacskóval takartam le.
3. Ha megkelt, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Kb. 40*50 centisre, majd megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral és a kakaóporral. Én szitálni szoktam.
4. Ezután a rövidebb felénél fogva feltekerjük a tésztát, majd nyolc egyenlő trapéz alakú darabra vágjuk.
5. A trapézokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, méghozzá a következőképpen: a hosszabbik felükkel lefelé tesszük őket, majd szépen kézzel megnyomjuk a tetejüket, vagyis kilapítjuk őket.
6. Hagyjuk őket további fél órát pihenni, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. És itt most fontos, hogy erőteljesen barna színűnek kell lenniük, nem kell aggódni, mert nem sütjük túl.
7. Mikor elkészültek, azonnal lekenjük őket a cukros-vizes keverékkel, és nekiesünk 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További csigareceptjeim:
