Barion Pixel

Bögrés reszelt túrós

Reszelt túrós

Sütiző könyv ajánlás

A süti, amit mindenki szeret, a fiatalok, mert újdonság, a nagyszüleinknek pedig régi, édes időket idéz. És, hogy miért imádjuk olyan nagyon-nagyon? Mert a huncut borzas kakaós, omlós tészta, a könnyed, habos, zaftos töltelékkel bármikor hipp-hopp lecsúszik 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók

A reszelt tésztához

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kocka szoba hőmérsékletű Rama (25 dkg)
  • két teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor (holland)

A túrós töltelékhez

  • 75 dkg túró
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy egy teáskanál vanília aroma)
  • 1 evőkanál pudingpor
  • másfél bögre cukor
  • 4 tojás fehérje

Elkészítés

  1. A margarint összedaraboljuk. Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Akkor lesz vele könnyű dolgozni, ha már a kezünktől olvad a margarin.
  2. Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk.
  3. Egy másik tálba összekeverjük a töltelék hozzávalóit (természetesen a négy fehérje kivételével 🙂
  4. A tojások fehérjét forgassuk a túrós masszához.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  6. Egy fél gáztepsinyi (közepes méretű) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  7. Felezzük meg a kakaós tésztát.
  8. Az egyik felét reszeljük a tepsi aljába almareszelőn. Az a nagyobbik lyukú. Ezután egyengessük el úgy, hogy mindenhová jusson, és befedje az alját mindenhol. Picit nyomkodjuk le a kezünkkel. Csak nagyon picit!
  9. Öntsük rá a túrós tölteléket, és oszlassuk szét a tésztán egyenletesen.
  10. A maradék tésztát reszeljük a tetejére, és azt igazgassuk csinosra 🙂
  11. Mehet a sütőbe. Akkor jó, ha már megemelkedik egy picit, és a túró nem folyós, a tészta pedig átsült. Kb. fél óra.

Jó étvágyat 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

bögrés reszelt túrós

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0