
A süti, amit mindenki szeret, a fiatalok, mert újdonság, a nagyszüleinknek pedig régi, édes időket idéz. És, hogy miért imádjuk olyan nagyon-nagyon? Mert a huncut borzas kakaós, omlós tészta, a könnyed, habos, zaftos töltelékkel bármikor hipp-hopp lecsúszik 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók
A reszelt tésztához
- 3 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 kocka szoba hőmérsékletű Rama (25 dkg)
- két teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor (holland)
A túrós töltelékhez
- 75 dkg túró
- 3 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy egy teáskanál vanília aroma)
- 1 evőkanál pudingpor
- másfél bögre cukor
- 4 tojás fehérje
Elkészítés
- A margarint összedaraboljuk. Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Akkor lesz vele könnyű dolgozni, ha már a kezünktől olvad a margarin.
- Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk.
- Egy másik tálba összekeverjük a töltelék hozzávalóit (természetesen a négy fehérje kivételével 🙂
- A tojások fehérjét forgassuk a túrós masszához.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Egy fél gáztepsinyi (közepes méretű) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Felezzük meg a kakaós tésztát.
- Az egyik felét reszeljük a tepsi aljába almareszelőn. Az a nagyobbik lyukú. Ezután egyengessük el úgy, hogy mindenhová jusson, és befedje az alját mindenhol. Picit nyomkodjuk le a kezünkkel. Csak nagyon picit!
- Öntsük rá a túrós tölteléket, és oszlassuk szét a tésztán egyenletesen.
- A maradék tésztát reszeljük a tetejére, és azt igazgassuk csinosra 🙂
- Mehet a sütőbe. Akkor jó, ha már megemelkedik egy picit, és a túró nem folyós, a tészta pedig átsült. Kb. fél óra.
Jó étvágyat 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala










