Barion Pixel

Borzas Kata – bögrésen is

DSC_0101k

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

Ez az egyik legfinomabb omlós sütemény, amit kitaláltak, benne van minden, amit szeretek, úgyhogy ha ilyet tesznek elém, akkor nem tudom abbahagyni, addig eszem, ameddig van. Azért a puha linzertészta, a baracklekvár és a sült cukros-diós hab a tetején egy olyan elegy, amit nekem fejlesztettek ki. És szerintem nem csak nekem, hanem sokunknak 🙂 És nagyon egyszerű süti, hipp-hopp elkészül és szuperül eltartható, mint a linzerek általában…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók a tésztához:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 4 tojás sárgája
– 15 dkg puha vaj (esetleg margarin)
– bő fél bögre porcukor (10 dkg)
– 4 evőkanál 20%-os tejföl
– 1 csomag sütőpor (10 g)

A tetejére:
– 4 tojás fehérje
– egy és egy negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– 2 púpos bögrényi darált dió (25 dkg)
– 7-8 evőkanál sárgabarack lekvár (én ezúttal a Nyírfacukortól ajándékba kapott sárgabaracklekváromat avattam fel 🙂

Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és az egyharmad részét egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba.
2. A tésztát kinyújtom és egy nagyobb tepsibe simítjuk. Az enyém 38*28 centi. Én pont akkorára nyújtottam, mint a tepsi, majd feltekertem a nyújtófára, és szépen beleengedtem a tepsibe. Ahol túllógott, ott lecsíptem egy darabkát a tésztából, és ahol picit vékonyabb volt, vagy kiszakadt, ott befoltoztam. Bátran lehet vele gyurmázni, nagyon jó kis tészta 🙂
3. Ezután a tésztát megkenjük lekvárral.
4. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a darált diót. A cukorral habbá verésnél arra vigyázunk, hogy a cukrot csak kisebb adagokban adjuk, inkább csak szórjuk hozzá a fehérjéhez, mikor az már kezd habosodni. Közben folyamatosan turmixoljuk.
5. A habos diót rásimítjuk a tésztára, majd a maradék tésztát kivesszük a fagyasztóból és almareszelővel ráreszeljük egyenletesen a habra.
6. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon, alul-felül sütés programon olyan 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd csinos kis szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0076k

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével