Barion Pixel

Villámgyors grízpuding

Grízpuding

Ez egy igazán kényeztető desszert, lágy, vaníliás, tejbegrízes puding, gyümölccsel és puha babapiskótával rétegezve! Elkészíteni pedig igazán egyszerű!

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók

A pudinghoz:

  • 4 bögre 2,8%-os tehéntej (1 l)
  • kétharmad bögre búzadara (10 dkg)
  • háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
  • 1-2 teáskanál vaníliakivonat vagy aroma
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 evőkanál vaj

Alulra:

  • ízlés szerint gyümölcs
  • 8-10 darab babapiskóta

grízpuding Elkészítése

  1. Fél bögre tejben elkeverjük a pudingport, és félretesszük.
  2. A többi tejet beleöntjük egy lábosba, majd belekeverjük a sót, a cukrot, a vaníliát és a búzadarát is.
  3. Elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, míg a búzadara meg nem puhul, és be nem sűrűsödik.
  4. Tulajdonképpen egy sűrűbb tejbegrízt főzünk, lassú tűzön.
  5. Adjuk hozzá a vajat, keverjük el azzal is!
  6. Ha elkészült, akkor öntsük hozzá a pudingporos tejet is, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük fel a grízpudingunkat!
  7. Öntsük több kicsi tálkába vagy egy nagyobb tálba, amiket megelőzőleg már kiraktunk alul babapiskótával és kettévágott szőlőszemekkel, vagy más gyümölccsel! Az edények kikészítését, gyümölccsel/piskótával kirakását még a főzés megkezdése előtt végezzétek el, mert amint a puding elkészül, azonnal ki kell önteni még forrón, hogy ne legyen csomós!
  8. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vagy fogyasztjuk még így melegen, vagy tegyük hűtőbe. Ha babpiskóta kerül bele, akkor kell neki pár óra, hogy át tudjon puhulni!

Jó pudingozást!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További pudingos receptjeim:

Vaníliapuding

Csokipuding

Grízpuding

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével