Barion Pixel

Húsgolyós spagetti

Húsgolyós spagetti házias szósszal, nem egyserpenyős, nem 30 perces – viszont igazán tartalmas és gyerekbarát klasszikus!

Húsgolyós spagetti
Sütiző könyv ajánlás

Húsgolyós spagetti a Rupáner-konyhából! Kiadós, házias ebéd vagy meleg vacsora, lépésről-lépésre hogy még könnyebben követhesd a receptet!

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 

A húsgolyókhoz (egy jó nagy adaghoz, 4 személyre a fele is elég)
  • 1 bögre  étolaj  (1 dl)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma összetörve/zúzva esetleg fokhagymapor
  • 1 csapott tk só
  • negyed mk őrölt bors
A mártáshoz
  • 1-2 gerezd fokhagyma összetörve/zúzva
  • 3 bögre sűrített (passata) paradicsom ((kb. 500 g))
  • fél-egy bögre víz
  • 3-4 ek kristálycukor
  • fél mokkáskanál bors
  • 3 ág friss oregánó lefejtve vagy fél teáskanál szárított
  • 1 csapott tk só
A tálaláshoz
  • 500 g főtt spagetti tészta
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés 

  1. Egy tálban a darált húst összekeverjük a hagymával, a tojással, a sóval, borssal, oregánóval.
  2. Olajat hevítünk, amibe teáskanálnyi golyókat teszünk a darált húsos keverékünkből.
  3. A  golyóknak mindkét felét aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük őket. Én most jól megpirítottam őket, mert mi úgy szeretjük, de nem kell ennyire megsütni…
  4. Egy lábasban olajat hevítünk, majd felöntjük a paradicsom sűrítménnyel, a vízzel, cukrozzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, és alaposan összeforraljuk.
  5. Közben a tésztát kifőzzük, a sajtot lereszeljük.
  6. A mártást folyamatosan kóstoljuk, hígítjuk, fűszerezzük ízlés szerint, ha valamit hiányolunk.
  7. Forró spagetti tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

Húsgolyós spagetti – így készítjük mi itthon!

Ez a finomság nálunk igazi családi kedvenc, amit időnként vasárnapi ebédre is előveszünk. Klasszikus paradicsomszósz, házi húsgolyókkal – laktató, kiadós fogás, amiért mindenki rajong.

Tálalási tippek:

A húsgolyós spagetti frissen a legfinomabb, amikor a tészta még al dente, a szósz pedig jól bevonja. A tésztát villára tekerve kis fézskekben tedd a tányérra!
Szórj rá frissen reszelt parmezánt vagy trappistát, és díszítsd bazsalikomlevéllel!

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a recept, gyere süss-főzz velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

✨ Örömteli sütés-főzést – szeretettel visszavár: a Rupáner-konyha, ahol mindig vár valami finomság!

További tésztás receptjeim:

Gombás-tejszínes tészta

Menzás húsos tészta

Grízes tészta

Tésztasaláta

Carbonara

Húsgolyós spagetti

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0