Barion Pixel

Vajpuha tarja, sült krumplival

Vajpuha tarja, sült krumplival

A legegyszerűbb ételek egyike, igazi aduász, ha időhiánnyal küzdünk. Finom, puha, ízletes hús szeletek, ropogós sült krumplival, nem lehet nem szeretni, akár az elkészítéséről akár az elfogyasztásáról legyen is szó!!

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli, hámozva, hasábra vágva
  • 1 kg tarja szeletekre vágva
  • 1 fakanálnyi sertészsír
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
  2. Egy tepsit alaposan kizsírozunk, beleterítjuk a hússzeleteket.
  3. A húsok mindkét felét alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
  4. A sütőt fedővel vagy alufóliával lefedjük, majd egy órán át sütjük.
  5. Ekkor levesszük róla a fedőt és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Ez idő alatt zsírban, olajban vagy Airfryerben kisütjük a krumpli, és forrón, savanyúsággal tálaljuk.
  7. Ha nem szeretnétek a krumplit külön sütögetni, mehet a tepsi aljára is hasábra, kockára vagy karikára vágva.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További ebéd receptjeim:

Tejfölös gombás karaj

Sertéspörkölt galuskával

Zöldbab főzelék fasírttal

Szaftos rakott zöldbab

Tepsis tarja

Sajtszószos sertésszűz

Vajpuha tarja, sült krumplival

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével