
Amikor egy puha kelt tésztán, egy tojásos, tejfölös, borsos réteggel ágyazunk meg a házi kolbásznak és a húsos szalonnának, lila hagymának, hát abból csak valami csudafinomság sülhet ki…
A recept a dédimamánké, a tészta hozzávalóit idő hiányában magam kísérleteztem ki, mert későn kezdtem az ebédnek 🙂 Ötvöztem a lusta pizza és a kapros túrós lepény receptjét, nem dagasztottam, lerövidítettem a kelesztés idejét a minimumra és szuper végeredményt kaptam. Finom, puha, lyukacsos, könnyű tészta, szeretni fogjátok 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 4 bögre fehér finomliszt (fél kg)
- fél bögre langyos tej (1,25 dl)
- fél bögre langyos víz (1,25 dl)
- 1 púpos teáskanál só
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 púpos evőkanál zsír
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
A tetejére
- 2 tojás, három evőkanál 20%-os tejföl, fél mokkáskanálnyi bors és egy csapott mokkáskanálnyi só keveréke keveréke
- + 5 dkg füstölt házi kolbász (lehet több is)
- + 5 dkg füstölt húsos szalonna (lehet több is)
- + 1 fej lila hagyma felszeletelve
Elkészítése:
- A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Ha nagyon nehéz vele dolgozni, akkor adjunk hozzá még egy pici tejet, ha ragad, akkor lisztet.
- Meleg helyen, letakarva fél órát kelesztjük.
- Ez idő alatt elkészítjük a tejfölös-tojásos alapot, és összedaraboljuk a a hagymát, a kolbászt és a szalonnát.
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programon.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt gáztepsire (legnagyobb tepsi méret) tesszük.
- Megkenjük a tejfölös alappal, majd a tésztát néhány helyen megszurkáljuk egy villával.
- Jól megrakjuk a tetejét szalonnával, kolbásszal és lila hagymával, majd nagyjából harminc perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala










