
Ezt a krumplipelyhes pizzalepényt azért szeretem nagyon, mert hála a krumplipehelynek nagyon sokáig puha és élvezhető marad a tésztája, ezért másnap is tökéletes.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- 4 evőkanál burgonyapehely
- 1 teáskanál kristálycukor
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- fél bögre langyos tej (1,25 dl)
- fél-háromnegyed bögre langyos víz (szűk 2 dl)
- 2-3 teáskanál só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál étolaj vagy egy evőkanál zsír
+ fűszeres paradicsomszósz, sajt, sonka, vagy amit szeretnétek
Elkészítése
- Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót beleöntjük egy dagasztótálba.
- Géppel vagy kézzel lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a kétszeresére kelni. Ha a tészta nem elég lágy, akkor adjunk hozzá még vizet, ha nagyon lágy, akkor pedig lisztet!
- Fél óra alatt a tésztát, letakarva, nagyjából a kétszeresére kelesztjük, közben előkészíthetjük a feltéteket, és kibélelhetünk két nagyobb tepsit sütőpapírral. Feltétként én paradicsomszószt csináltam kis fokhagymával, borssal, sóval, cukorral, valamint reszelt sajtot készítettem elő.
- A tésztát elfelezzük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, olyan 4-5 mm vastagságúra, amiket a sütőpapírral bélelt tepsikbe helyezünk. Megkenjük őket pizzaszósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. De tehettek rá sonkát, szalámit, gombát, kukoricát, amit csak szeretnétek! További 15 percig kelni hagyjuk.
- 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Ha az alja már szépen megsült, akkor elkészült.
Jó étvágyat! 🙂
További pizzareceptjeim:
Hűtős pizza
Juhtúrós lepény – házi kelt kolbásszal és sonkával










