
Ez a kuglóf álom puha, az illata belengi az egész lakást. Mindössze öt-tíz perc bekeverni ezt a márványos szépséget. Imádni fogjátok, szerintem nincsen párja, és nem olyan macerás és anyagköltséges, mint a legtöbb társa 🙂 Ha bevonjuk csokival és kidíszítjük néhány cukorgyönggyel hipp-hopp ünnepi fogást lehet belőle varázsolni 🙂
Hozzávalók
- 4 tojás
- 1 púpos bögre cukor (kb. + két evőkanál cukor)
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília aroma
- szűk fél bögre olaj
- szűk fél bögre tej
- másfél bögre liszt
- két teáskanál sütőpor (fél csomag)
- csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Elkészítése
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, majd a tejet. Csomómentesre keverjük.
- A tojáshabot hozzáforgatjuk a tésztához.
- Kétharmadát beleöntjük a kuglófformánkba. Ha nem szilikon, akkor ki kell előtte vajazni.
- A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport.
- A kakaós tésztát körkörösen beleöntjük a formába, majd villával egy kicsit belekutyulunk. Én annyit tettem, hogy a villa élét két-háromszor körbehúztam a tésztában.
- Körülbelül ötven perc alatt készre sütjük.
- Mielőtt kiborítanánk a kész kuglófot a formából, egy tompa, lekerekített késsel óvatosan válasszuk el a formától a sütit.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Forrás itt! 🙂









