Barion Pixel

Gyöngyöző kacsahúsleves – tökéletes vasárnapi recept

Gyöngyöző kacsahúsleves sok zöldséggel

Sütiző könyv ajánlás

Van valami egészen különleges egy szépen gyöngyöző, illatos húslevesben, ami az egész konyhát belengi már a főzés első perceiben… Ez a kacsahúsleves recept pontosan ilyen, megmutatom lépésről lépésre, hogyan készül a Rupáner konyhában! 🍲

A gazdag ízvilágot a kacsa szaftos húsa, a rengeteg zöldség, és a lassú, türelmes főzés adja, aminek az eredménye egy igazi, klasszikus vasárnapi leves!

Akár ünnepi alkalomra, akár egy hétvégi családi ebédhez keresel receptet, ez a házi kacsahúsleves biztosan megállja a helyét az asztalon.

kacsahúsleves recept sok-sok zöldséggel, így főzd 4 személynek:

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 

  • 70-80 dkg kacsahús  (vegyesen is lehet: aprólék, farhát, comb, mell, szárny)
  • 12 bögre víz (3 liter)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 pici kurkuma (az íze végett)
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1-2 tk ételízesítő

Kacsahúsleves Elkészítése

  1. A húst felengedjük három liter hideg vízzel, beletesszük a sót, a fej hagymát egészben, és a fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt főzni kezdjük, közepes lángon, nagyjából negyed órán keresztül.
  2. Miközben forr, összegyűlik a hab a tetején, amit lehalászunk a leves tetejéről egy teaszűrő segítségével. Ezután takarékra vesszük, és csak gyöngyözve hagyjuk főni, nagyon-nagyon lassan! Nem szabad neki forrni, csak gyöngyözzön!
  3. Nagyjából egy-másfél órát főzzük tovább, és mikor már megpuhult a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felvágott zöldségeket, és a fűszereket.
  4. Fedő alatt hagyjuk továbbra is nagyon gyenge tűzön gyöngyözve főni, egészen addig, ameddig a hús és a zöldség meg nem puhul. Közben kóstoljuk, fűszerezzük.
  5. A húsos csont akkor jó, ha a villát beleszúrva, szépen leválik a csontról.
  6. Ha a leves elkészült, akkor a zöldségeket és a húst külön tányérokra kiszedjük, majd a levest átszűrjük egy teaszűrőn. Gyönyörű, kristálytiszta levest fogunk kapni, ha szépen betartjuk, hogy nagyon takarékon, csak gyöngyöztetjük a levest, és nem hagyjuk fortyogni.

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a kacsahúsleves recept, gyere sütni-főzni velem máskor is! 😊

📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube

Rupáner tipp a tálaláshoz:

tipp a kacsahúsleves tálaláshoz:

Szűrés után szórjuk meg friss petrezselyemmel, vagy tálaljunk mellé az asztalra kis tálkában apróra vágott friss petrezselyemzöldjét. Sokan szeretnek a húslevesekbe csípős zöldpaprika karikát vagy frissen őrölt borsot tenni.

További húsleves, csontleves receptek:

Húsleves

Marhahúsleves

Csirke húsleves

Csontleves

Gyöngyöző kacsahúsleves sok zöldséggel

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0