
Van valami egészen különleges egy szépen gyöngyöző, illatos húslevesben, ami az egész konyhát belengi már a főzés első perceiben… Ez a kacsahúsleves recept pontosan ilyen, megmutatom lépésről lépésre, hogyan készül a Rupáner konyhában! 🍲
A gazdag ízvilágot a kacsa szaftos húsa, a rengeteg zöldség, és a lassú, türelmes főzés adja, aminek az eredménye egy igazi, klasszikus vasárnapi leves!
Akár ünnepi alkalomra, akár egy hétvégi családi ebédhez keresel receptet, ez a házi kacsahúsleves biztosan megállja a helyét az asztalon.
kacsahúsleves recept sok-sok zöldséggel, így főzd 4 személynek:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 70-80 dkg kacsahús (vegyesen is lehet: aprólék, farhát, comb, mell, szárny)
- 12 bögre víz (3 liter)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db krumpli
- 1 teáskanál só
- 1 csipet sáfrány
- 1 pici kurkuma (az íze végett)
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1-2 tk ételízesítő
Kacsahúsleves Elkészítése
- A húst felengedjük három liter hideg vízzel, beletesszük a sót, a fej hagymát egészben, és a fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt főzni kezdjük, közepes lángon, nagyjából negyed órán keresztül.
- Miközben forr, összegyűlik a hab a tetején, amit lehalászunk a leves tetejéről egy teaszűrő segítségével. Ezután takarékra vesszük, és csak gyöngyözve hagyjuk főni, nagyon-nagyon lassan! Nem szabad neki forrni, csak gyöngyözzön!
- Nagyjából egy-másfél órát főzzük tovább, és mikor már megpuhult a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felvágott zöldségeket, és a fűszereket.
- Fedő alatt hagyjuk továbbra is nagyon gyenge tűzön gyöngyözve főni, egészen addig, ameddig a hús és a zöldség meg nem puhul. Közben kóstoljuk, fűszerezzük.
- A húsos csont akkor jó, ha a villát beleszúrva, szépen leválik a csontról.
- Ha a leves elkészült, akkor a zöldségeket és a húst külön tányérokra kiszedjük, majd a levest átszűrjük egy teaszűrőn. Gyönyörű, kristálytiszta levest fogunk kapni, ha szépen betartjuk, hogy nagyon takarékon, csak gyöngyöztetjük a levest, és nem hagyjuk fortyogni.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a kacsahúsleves recept, gyere sütni-főzni velem máskor is! 😊
📲 Kövess a közösségi oldalakon:
– Facebook
– Instagram
– TikTok
– YouTube
Rupáner tipp a tálaláshoz:
tipp a kacsahúsleves tálaláshoz:
Szűrés után szórjuk meg friss petrezselyemmel, vagy tálaljunk mellé az asztalra kis tálkában apróra vágott friss petrezselyemzöldjét. Sokan szeretnek a húslevesekbe csípős zöldpaprika karikát vagy frissen őrölt borsot tenni.
További húsleves, csontleves receptek:










