

Amiért imádjuk:
– mert különleges és látványos, emellett szuper egyszerű elkészíteni,
– mert a grillázs ebben a formában vajas és puha,
– mert ennél könnyebben gyúrható és nyújtható linzertésztával még nem találkoztam,
– mert nem csak frissen finom,
– mert a lekvár, a linzer, a mogyoró és a grillázs egy nyerő kombináció,
– mert könnyű vele elismerő szavakat begyűjteni, és őőőőőőőrületesen finooooom! 🙂
– és mert, mert, mert…
Tehát erősen ajánlom felvenni az ünnepi sütik listájára, mondjuk akár most húsvétra is! 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 130 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 130 g margarin
- 7 evőkanál baracklekvár vagy dzsem – a kenéshez
A grillázshoz:
- 100 g cukor
- 250 g vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál víz
- 200 g apróra vágott mogyoró (vagy mandula, dió, akár vegyesen)
- Továbbá egy tábla étcsokoládé a sarkak bevonásához.
Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a margarint összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd egy zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk.
2. A tésztát kenjük meg a baracklekvárral.
3. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet, majd egyszer felforraljuk. Ezután hozzákeverjük a mogyorót, és az egész masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
4. 180 fokon harminc percig sütjük.
5. A kihűlt süteményt először négyzetekre, majd háromszögekre vágjuk, végül a sarkait olvasztott csokoládéba mártjuk, és várunk hogy megdermedjen. Ez a lépés egyébként ki is hagyható, vele és nélküle is nagyon finom!

Jó étvágyat! 🙂
Margó









