
Az úgy történt, hogy a forgatáson véletlenül bele borítottam a ropogós tetejére szánt reszelt sajtot is a tésztába, így lett belőle párnácska, de ez egy szerencsés végkimenetelű baleset volt! Ilyen az, amikor a véletlenúj receptet szül…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Sajtos-tejfölös párnácskák Hozzávalói egy hatalmas adaghoz
- 5 – 5 és fél bögre fehér finomliszt (62-70 dkg)
- 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)
- 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)
- 2 teáskanál só
- 20-25 dkg reszelt sajt
- + 1 tojás a kenéshez
- + 10-15 dkg reszelt sajt a tetejére
Sajtos-tejfölös párnácskák elkészítése
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát.
2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk.
3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segítségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészta, amiket egyesével sütünk ki!
4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével.
5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További sajtos ropogtatnivalóim: