Barion Pixel

Sajtos-tejfölös párnácskák

Sajtos-tejfölös párnácskák

Az úgy történt, hogy a forgatáson véletlenül bele borítottam a ropogós tetejére szánt reszelt sajtot is a tésztába, így lett belőle párnácska, de ez egy szerencsés végkimenetelű baleset volt! Ilyen az, amikor a véletlenúj receptet szül…

még több #bögrés recept könyv rupáner konyha

rupáner bögre illusztráció

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Sajtos-tejfölös párnácskák Hozzávalói egy hatalmas adaghoz

  • 5 – 5 és fél bögre fehér finomliszt (62-70 dkg)
  • 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)
  • 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)
  • 2 teáskanál só
  • 20-25 dkg reszelt sajt
  • + 1 tojás a kenéshez
  • + 10-15 dkg reszelt sajt a tetejére

Sajtos-tejfölös párnácskák elkészítése

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát.
2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk.
3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segítségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészta, amiket egyesével sütünk ki!
4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével.
5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További sajtos ropogtatnivalóim:

Sajtos ropogós

Omlós sajtos kocka

Sajtos kréker

Házi sajtos ropi

Sajtszalma

Sajtos-tejfölös párnácskák

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv

Kategóriák

További receptek

boríték ikon
elválasztó szívecskével