
Már van egy sajtgolyó recept fent, de ez lekörözi azt, méghozzá toronymagasan. Régóta kerestem ezt a receptet, és most, hogy megvan, nem hinném, hogy lehet überelni. Már legalábbis számomra 🙂 Csupa-csupa sajt, mennyei, olyan, amilyennek lennie kell 🙂 Akár napokkal előtte elkészíthető, csak kivesszük a fagyasztóból, és már meg is van a vacsi vagy az ebéd egy része.
hozzávalók (kb. 45 darabhoz)
- 60 dkg trappista sajt
- 3 evőkanálnyi fehér finomliszt
- 2 tojás felverve
- + zsemlemorzsa a hempergetéshez
- + étolaj a sütéshez
Elkészítés
- A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
- Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket.
- Tíz-tizenöt perccel mielőtt sütni szeretnénk kivesszük őket a fagyóból, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala










