Barion Pixel

A világ legegyszerűbb pogácsája, bögrésen

Pogácsák kosárból

Sütiző könyv ajánlás

Legalábbis a Gyémánt konyhában ezen címke alatt szerepelt, nem is véletlenül 🙂 Hálás köszönet érte! Tényleg hipp-hopp megvan, és nagyon finom, pihe-puha pogácsa, ami ezerféleképpen variálható. Rachel Allen szakácskönyvéből van az eredeti recept. Én annyiban változtattam rajta, hogy aludt tej híján kefirt használtam, és emiatt picit több lisztet. A zöld fűszer pedig Laura kislányom kérésére kimaradt. Így is mennyei lett, igazi gyermekkézbe való csemege 🙂 És persze felnőttébe is.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók

  • 4 bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál só (ki hogy szereti)
  • 3 doboz kefir (150 g-os), vagy 4 dl író vagy aludttej
  • ízlés szerint zöld fűszer (elhagyható)
  • a tetejére reszelt sajt (kb. 10 dkg, ha lehet valami sósabb fajta, vagy sózzuk)
Pogácsák

Elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük. Ha használunk zöld fűszert, akkor azt is belekutyuljuk.
  2. Hozzáadjuk a kefireket, villával nagyjából összekeverjük.
  3. Ezután kézzel összeállítjuk a tésztát, amit lisztezett felületre borítunk.
  4. Labdát formázunk belőle, és kézzel olyan három centiméteresre lapogatunk.
  5. Tetszőleges formájú és nagyságú pogácsákat szaggatunk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd megszórjuk a tetejüket sajttal. Nekem két tepsire való lett.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem, úgy negyed órán keresztül.
  8. Akkor jó, ha az alja kong, a sajt pedig aranyszínű.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Pogácsák a kosárból

szeretettel ajánlom:

csomag kedvezmény
100 új bögrés receptes könyv
boríték ikon
elválasztó szívecskével
0