
Legalábbis a Gyémánt konyhában ezen címke alatt szerepelt, nem is véletlenül 🙂 Hálás köszönet érte! Tényleg hipp-hopp megvan, és nagyon finom, pihe-puha pogácsa, ami ezerféleképpen variálható. Rachel Allen szakácskönyvéből van az eredeti recept. Én annyiban változtattam rajta, hogy aludt tej híján kefirt használtam, és emiatt picit több lisztet. A zöld fűszer pedig Laura kislányom kérésére kimaradt. Így is mennyei lett, igazi gyermekkézbe való csemege 🙂 És persze felnőttébe is.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók
- 4 bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál só (ki hogy szereti)
- 3 doboz kefir (150 g-os), vagy 4 dl író vagy aludttej
- ízlés szerint zöld fűszer (elhagyható)
- a tetejére reszelt sajt (kb. 10 dkg, ha lehet valami sósabb fajta, vagy sózzuk)

Elkészítés
- A lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összekeverjük. Ha használunk zöld fűszert, akkor azt is belekutyuljuk.
- Hozzáadjuk a kefireket, villával nagyjából összekeverjük.
- Ezután kézzel összeállítjuk a tésztát, amit lisztezett felületre borítunk.
- Labdát formázunk belőle, és kézzel olyan három centiméteresre lapogatunk.
- Tetszőleges formájú és nagyságú pogácsákat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd megszórjuk a tetejüket sajttal. Nekem két tepsire való lett.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem, úgy negyed órán keresztül.
- Akkor jó, ha az alja kong, a sajt pedig aranyszínű.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala










