
Isteni diós teasütemény, porcukorba hempergetve. Nagyon kiadós, olcsó finomság, kb. 130 darab jön ki a megadott mennyiségből. A tésztája nagyon könnyen kezelhető, és sokáig el is áll (ha van ideje:-) Hát nálunk nincs 🙂
Forrás: Dédi receptfüzete 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 3 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 25 dkg puha margarin
- 1 bögre darált dió
- 1 tojás
- kevés tejföl (kb. egy evőkanál)
- + porcukor a hempergetéshez
Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy kis tejfölt, ha nagyon ragacsos, akkor egy pici lisztet. Egyébként a tészta puha lesz, és jól lisztezett felületen fogunk vele dolgozni.
- A tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, de lehet még vastagabbra. Szerintem minél dundibb, annál finomabb, és annál jobban érződik benne a dió.
- Derelyemetszővel vagy késsel tetszőleges szélességű és hosszúságú rudakat vágunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd kb. húsz perc alatt készre sütjük. Ekkor még puha egy picit, de néhány perc, és eléri a tökéletes állagát.
- Még forrón porcukorba hempergetjük 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala









