

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, ami igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek és napok múltán is puhák maradnak.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 20 dkg margarin
- 2 bögre liszt
- 1-2 teáskanál só
- sajt a szóráshoz
Elkészítés
- A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges nagyságú rudakra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük a tetejüket felvert tojással, meghintjük egy kicsi sóval, végül a lereszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala









